montaj cos de fumMontaj cos de fum

Montaj cosuri fum inox.

Montaj cosuri fum inox.

Curatare cos de fum,

Este foarte important sa montati un cos de fum functional. Ca sa fie functional trebuie, prima data, dimensionat.

Se va achizitiona un sistem de cos de fum ce detine certificatul de conformitate european (CE-ul). Aici este specificata distanta fata de elementele combustibile, temperatura maxima la care poate fi utilizat, tipul de presiune, etc

Un cos de fum imbunatateste functionarea semineului sau a sobei din casa. Acesta asigura o mai buna circulatie a aerului, prin urmare focul se aprinde mai usor, iar fumul este eliminat rapid, caldura fiind retinuta in interior.

Substantele nocive sunt eliminate

Un cos de fum care nu elimina complet fumul si monoxidul de carbon degajat prin ardere poate provoca accidente fatale.

Pentru a imbunatati tirajul cosului de fum, puteti alege intre a creste in inaltime cosul sau sa cresteti diametrul sectiunii acestuia. Amandoua solutiile pot fi utile, din motive diferite. Marind inaltimea cosului de fum, creste si depresiunea statica, adica tirajul, in schimb. Marind diametrul sectiunii, scad pierderile de sarcina, adica obstacolele pe care le intalneste fumul pe traiectoria de iesire. In termeni simpli, cresterea in inaltime conduce la cresterea presiunii (adica forta de impingere), in schimb cresterea sectiunii diminueaza obstacolele prezente pe traiectoria de iesire a fumului.
Si oricat de calitativ ar fi cosul de fum cumparat, trebuie sa aveti mereu in vedere ca acesta nu va functiona ca nou la nesfarsit. Orice cos de fum are nevoie de curatare periodica, indiferent de materialul din care este fabricat.

Doar in acest fel, previi orice fel de incident si prelungesti buna functionare a focarului, marind puterea acestuia de incalzire.
Neglijarea curatarii acestuia va produce pagube si asupra focarului. De exemplu, in timpul procesului de combustie lemnelor din semineu sunt degajate fum, cenusa, care in timp pot acoperi suprafata din interiorul cosului de fum.

Montajul trebuie facut numai de catre personal calificat in acest domeniu, astfel pierdeti garantia. Trebuie sa se respecte instructiunile de montaj cosuri fum.

Tubare cosuri fum traditionale

Inapoi la pagina principala